Българските граждани трябва да спазват следните изисквания: При влизане на турска

...
Българските граждани трябва да спазват следните изисквания: При влизане на турска
Коментари Харесай

Турция въвежда нови правила за влизане в територията си. Шофьорите да имат едно наум!

Българските жители би трябвало да съблюдават следните условия:

 

При влизане на турска територия с лек автомобил, транспортното средство се записва на лидера и само той има право да го ръководи и изнесе от турска територия.

 

Не се позволява преотстъпване или ръководство от друго лице, било то с пълномощие, даже записаният на влизане лидер да се намира в същото МПС.

 

При инспекция от турските контролни органи и определяне на нарушаване на горното условие, автомобилът може да бъде арестуван и след няколко дневна бюрократична процедура изпратен в офис на турските митници към съответното обитаемо място, след което върнат на лидера след възнаграждение на солидна санкция.

 

Българските жители, на чието име е регистриран автомобил при влизане на турска територия, нямат право да напущат страната, без да изнесат автомобила или да показват формален документ с уважителни аргументи, налагащи това.

 

Напомняме на българските жители, пътуващи в Турция, че тяхно обвързване е снабдяването със здравна застраховка, годна на турска територия.

 

Българските жители, посещаващи Република Турция за лекуване, следва да регистрират, че връзките им с лечебното заведение са от частно юридически темперамент и не могат да разчитат на консулско подпомагане при зародили разногласия от финансово или друго естество.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР